FMT Skogsvård väljer Alstor 840 Pro

”Maskinen har en bra produktivitet, den är stark och kranen är helt grym”

 

FMT Skogsvård väljer Alstor 840 Pro

 

FMT Skogsvård arbetar främst med att återskapa biologisk mångfald i känsliga miljöer. Fredrik Eriksson, grundare och ägare till företaget, har lång och bred erfarenhet inom  såväl naturvård som trädfällning.
   – Vi tar också fram mark som växt igen och skapar faunadepåer, säger han.
Då Fredrik våren 2018 bestämde sig för att köpa en ny kombimaskin föll valet på en Alstor 840 Pro.
   – Ett krav för mig när jag skulle bestämma mig för vilken maskin jag skulle köpa var, förutom dess tekniska egenskaper och förmågor, ergonomin. Då jag hade drabbats av diskbråck och i princip sitter i maskinen åtta timmar per dag är bra komfort otroligt viktigt för mig. Alstor är outstanding vad gäller komfort och jag är lika pigg då jag kliver ur maskinen som jag var när jag satte mig i den åtta timmar tidigare.
   Fredrik är entusiastisk över alla möjligheter att komplettera stolen som erbjuds, bland annat kan den beställas med extra ryggstöd och luftfjädring. En stor fördel är också att samtliga spakar sitter i stolen, menar han.
   – Det gör att jag inte behöver flytta varken händer eller armar till en obekväm ställning. Komforten är lika god som i en stor skogsmaskin.
God timpenning & bra produktivitet
Som övriga Alstors modeller har 840 Pro en mycket god ekonomi, något Fredrik tycker är en viktig aspekt i val av maskin.
   – Jag har väldigt låga driftskostnader för min Alstor. Bränsleförbrukningen är låg och jag har i princip inga kostnader för oljebyte etc. Den ger mig helt enkelt en god timpenning jämfört med vad en stor maskin skulle gjort. 
   Fredrik har under sitt första år med sin Alstor haft den i bruk drygt 1 300 timmar. Att den är liten, smidig och tar sig fram överallt är en enorm fördel tycker han.
   – Jag behöver aldrig såga någon väg eller liknande, den tar sig fram överallt. Maskinen har också en mycket bra produktivitet, den är stark och kranen är helt grym! 
Service & kvalitet
Fredrik är väldigt nöjd med att vara kund till Alstor och intygar att företaget håller en hög kvalitet inte bara vad gäller maskinerna, utan också vad gäller service.
  – I höstas drabbades jag tyvärr av stöld av ett antal saker på min maskin. Jag kontaktade Alstor och redan dagen därpå hade jag grejerna hos mig. På det viset tappade jag inte många timmars arbete vilket är värdefullt för mig. Jag rekommenderar verkligen andra att investera i en Alstor. 

 

”Jag har väldigt låga driftskostnader för min Alstor. Den ger mig helt enkelt en god timpenning. ”« Back